Pumpkin Patties

. October 14, 2007



I improvised these sensational patties with the ingredients I had in my pantry for my culinary contribution at a creative, inter-cultural "network party" I was invited to.The texture can be a little tricky.The first two were a disaster.Too liquid so I added some spelt flour and more oats and then they became nice,crispy and fluffy.

You need
-1 cup pumpkin
- 1 cup chickpeas
- 1 finely, chopped onion
- 2 cloves garlic
- 1 grated potato
- 1 egg
- 1 ts all-spice
- chopped parsley
- 4 Tbs flour
- salt and pepper
- oil

Heat 2 Tbs oil in a non-stick skillet.add onion and garlic and cook for 1 minute.add grated potato and cook until liquid has evaporated.
In food processor,blend cooked pumpkin( I steamed mine but you could also bake it).Add potato mixture,egg,parsley,all-spice,flour.Blend just until mixture starts to stick together.Add more flour if needed...
Shape patties.You should refrigerate for at least one hour.I had no time which explains why I had difficulties with the first ones.Cook patties for about five minutes per side in skillet.Enjoy!


Pour les français:
- 200g de potiron cuit
- 200g de pois chiches
- 1 pomme de terre rapée
- 1 onion finement haché
- 1 oeuf
- 1c.à c.4 épices
- 4 c.à s. farine(j'ai melangé avec de la farine de petit épeautre et des flocons d'avoine)
- persil ciselé
- huile

7 comments:

Mamina said...

je connais des petits anglais en vacances chez moi qui vont manger tes galettes sensationnelles.

Doria said...

Avec du potiron, il faut abslolument que j'essaie. J'ai l'habitude de le cuisiner en velouté mais en voyant ces galettes, cela me fait envie.
Bisous et bonne journée, Doria

Anonymous said...

ça a l'air vraiment trop trop bon, ces petites galettes. Entre ma fille qui aime le potiron et moi, les pois chiches, on va s'entendre pour les manger !
à bientôt !
Chris

Anonymous said...

Pour mon prochain buffet d'automne, je ne manquerai pas de présenter ces appétissantes galettes. Elles sont nourrissantes et équilibrées et la couleur orangée s'harmonise très bien avec la couleur de ma nappe...

Anonymous said...

Hello Karen, je viens de faire une petite visite sur ton blog aux recettes alléchantes... Pour ceux qui s'interrogent sur cette recette, je confirme, c'est délicieux... J'ai eu une préférence pour les délicieux gâteaux à la pistache et cardamone qu'elle nous avait également apportés.

A bientôt.
Brigitte Roujol
www.coachingavenue.com

Anonymous said...

Je trouve ces palets tout à fdait à mon goût et j'en suis sûre au goût de l'Homme alors hop je chipe la recette!

Anonymous said...

Miam miam !!! A essayer vite !

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