Chicken Tajine with Artichokes and Preserved Lemon

. October 21, 2007



This is a perfect entertaining,one-dish meal.You can add or substitute vegetables if you like.

Ingredients for 2:
-2pieces of chicken farmed raised
-1 onion
-2 ts olive oil
-1 ts of ginger
-1 ts of cumin
-1/2 ts cinnamon
-1 preserved lemon thinly cut
-1/2 saffron(JM Thiercelin)
salt,pepper
- fresh cilantro
- artichoke hearts
In a large cast iron skillet(I used a wok),heat olive oil.Brown chicken pieces lightly.Remove from pan and reserve.
Cook gently onion slices until caramelized.Add pieces of chicken with salt,saffron,ginger,cumin,cinnamon,grounded pepper,Add 1/4 cup of water and artichoke hearts and simmer gently for 40 min.10 minutes before serving, add preserved lemon.Serve with bulgur or couscous and freshly chopped cilantro.

Pour les français
- 2 cuisses de poulet fermier
-1 onion
-2 cuillères à café d'huile d'olive
-1 cuillère à café de gingembre
-1 cuillère à café de cumin
-1/2 cuillère à café de cannelle
-1 citron confit finement coupé
-safran
-sel,poivre
-coriandre
-coeurs d'artichauts

4 comments:

Mamina said...

Heureusement qu'il y a la traduction car je ne savais pas ce que c'est qu'un "preserved lemon".
Je reconnais ton assiette et je l'aime toujours autant!

Anonymous said...

Encore un plat qui me paraît succulent et aussi très pratique lorsqu'on reçoit. Je vais faire un essai auparavant.
Compliments d'une célèbre inconnue

Anonymous said...

Original ce tajine... plein de saveurs... Bravo et merci !

Anonymous said...

J'apprécie vraiment ce mariage de saveurs

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