This version of lemon muffins is light, airy and perfect served with fresh fruit and tea.
For 4 muffins:
- 1 cup flour
- 2 Tbs brown sugar
- 1 ts baking powder
- 1 pinch of salt
- lemon juice
- grated lemon peel
- 1 goat yogurt
- 2 Tbs melted butter
- 1 egg
- 1/2 ts green cardomom
Preheat oven to 400 degrees.
In a medium bowl, sift together flour, brown sugar, baking powder, and salt. In a second bowl, combine egg, juice, yogurt, and melted butter. Mix egg mixture with flour mixture, and stir until flour is moistened, using a wooden spoon very briefly.
Spoon batter into muffin tins, filling all the way to the top. Top each muffin with oats. Sprinkle with a little brown sugar . Bake until tops are golden brown about 20 minutes.
Pour les français:
Pour 4 muffins
- 120 g farine blanche bio
- 1 cc levure
- 1 pincée de sel
- 50 gr de sucre de canne
- 1 yaourt nature de chèvre
- 1 oeuf
- 1 cuillère à soupe jus de citron
- zeste de 1 citron
- cardamome verte
- 2 cuillères à soupe de beurre fondu
Dans un bol, mélanger la farine ,le sel, la levure.
Dans un autre bol, mélanger l'oeuf, le sucre, le yaourt,le beurre fondu,le jus de citron,les zestes et la cardamome.
Verser le mélange de farine d'un coup dans le mélange liquide. Il ne faut quasiment pas mélanger!
Bien remplir les moules à muffins. Saupoudrer de flocons d'avoine et de sucre.
Mettre 20minutes dans un four préchauffé à 180°
Cranberry Sauce with Candied Oranges
1 week ago
7 comments:
Ooh, yum! These sound delicious.
Hummm, il faudra que je pense à la cardamone pour mes prochains muffins....excellente idée ! Merci !
Thanks Christie!
Merci Choumie!
It look's to good to be through I am definitely going to try this
Excellente idée de muffins, il faudrait que je teste le yaourt de chèvre.
Bisous et bonne nuit, Doria
Thanks Sorina and Sophie
Doria:En effet teste le yaourt de chèvre qui très onctueux...
Je cherchais justement une recette de muffins au citron. Celle-ci me paraît parfaite. J'adore la cardamome!
Post a Comment