Fudgy Cocoa Cookies with Ricotta

. June 27, 2007



I needed a quick and easy recipe for a gift.Not enough time to bake a cake.An irresistable dark,crunchy,fudgy cookie...not too heavy in calories.So, no butter in my batch.I replaced it by margarine and grounded almonds with some ricotta!

Ingredients for 12 cookies
-2 Tbs of unsweetened cocoa
-1 ts cinnamon
-1/4 cup margarine
-1 Tbs ricotta
-1/2 cup brown sugar mixed with Rapadura sugar
-1/2 cup grounded almonds
-1/2 cup flour
-1/2 ts baking soda
-pinch of salt
Preheat the oven to 350F and line a baking sheet with parchment paper.
In a large bowl, whisk together flour,baking soda, salt .
In a small bowl, whisk together sugar,cocoa,margarine,ricotta. Pour into flour mixture and stir until almost combined.Add cinnamon. 
Drop rounded tablespoonfuls onto prepared baking sheet.
Bake for 10 minutes at 350F, or until cookies are just set .
Cool on baking sheet for about 10 minutes, before transferring to a wire rack to cool completely.

Pour les français:
conversion dosages pour 12 cookies:
-50g de Cacao type Van Houten(1 cuillère à soupe=25g)
-1 cuillère à café de cannelle
-30 g de margarine
-1 cuillère à soupe de ricotta
- 100g sucre(1/3 rapadura,2/3 sucre de canne blond)
-70 g d'amandes en poudre
-125 g farine
-1/2 cuillère à café de bicarbonate de soude
-1 pincée de sel

6 comments:

Anonymous said...

J'ai adoré les fudgy cookies quand j'en avais fait... Autant dire que je ne peux pas passer à côté de ta version! Mais... j'ai oublié d'acheter des cups!

Anonymous said...

Bonne idée de rajouter de rajouter de la ricotta, ces cookies ont l'air délicieux ...

Myrtille said...

$ha j'ai pensé à toi pour la conversion des dosages

Merci Eva.

Anonymous said...

Oh merci c'est trop sympa!! Je n'hésiterais pas à les faire ils m'ont l'air trop bons!

Anonymous said...

quelle bonne recette, je suis ravie moi aussi de t'avoir rencontré ;-)
bises

The Duo Dishes said...

Merci pour la recette. Nous adorons le chocolat.

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